Home > Overzichtskaart > Steden en dorpen > Korycin (gemeente)

Deelkaart:
Om een ander deelgebied te selecteren kunt u gebruik maken van de kleine overzichtskaart of de navigatie knopjes.

 

 

Korycin (gemeente):
De gemeente Korycin ligt in het district Sokólka, 45 kilometer van de Bialystok. Het gebied kent een mooie natuur en heeft zoals veel gemeentes in dit gebied een uitzonderlijk schone lucht. Korycin ligt tussen het woud van het Knyszyn Landschapspark en het Biebrza Nationaal Park. Er vindt veel kleinschalige landbouw plaats en er wordt veel roodfruit (aardbeien, bessen etc.) geteeld. De gemeente heeft een oppervlakte van 11.700 ha. en er wonen ongeveer 3.700 mensen.

De geschiedenis van Korycin gaat terug tot de 16de eeuw. De eerste kerk in de gemeente werd gebouwd in 1571. Deze oorspronkelijke kerk is afgebrand. In 1601 werd een nieuwe houten kerk gebouwd in opdracht van koning Sigismund III en werd er een parochie gesticht. De parochie groeide langzaam uit tot een stad en in 1671 kreeg Korycin stadsrechten van koning Michael Korybut Wisniowiecki. De huidige stadsindeling stamt uit deze tijd. In 1799 woonden er 156 mensen in de stad, waarvan 126 van Joodse afkomst. Tussen 1914 en 1920 verloor Korycin haar stadsrechten.

Toeristisch interessant
1. Het dorp Korycin
Er staat een mooie stenen neogotiche kerk van rond 1900. De stenen klokkentoren bij de kerk stamt uit de 18de eeuw. Vlakbij de kerk liggen de overblijfselen van een oud 19de eeuws stadspark en houten huizen en boerderijen uit de tweede helft van de 19de eeuw.
2. Het dorp Milewszczyzna
In het dorp zijn overblijfselen van een oud landhuis en een oude omwalde nederzetting uit de 10de en 11de eeuw.

 


  Kampeeradressen   Gebieden   Steden en dorpen   Toeristisch interessant
(c) Kampereninpolen.nl