Home > Overzichtskaart > Steden en dorpen > Radzilow (gemeente)

Deelkaart:
Om een ander deelgebied te selecteren kunt u gebruik maken van de kleine overzichtskaart of de navigatie knopjes.

 

 

Radzilow (gemeente):
De gemeente Radzilow ligt in het Zuidelijk deel van het district Grajewo. Het grootste deel van Radzilow behoort tot het Biebrza Nationaal Park. Het gebied bestaat voornamelijk uit veen en is het grootste veengebied van Oost en Midden Europa. In het oostelijk deel van de gemeente liggen grote rietvelden 'Bagna Biebrzanskie' genaamd. Dit gebied is zeer geliefd onder vogelaars en fotografen. Verder stromen er vier rivieren door de gemeente, te weten de Biebrza, de Wissa, de Matlak en de Przytulanka. Ongeveer eentiende van het gebied wordt bedekt door bos, voornamelijk dennen. De gemeente strekt zich uit over een gebied van 20.000 ha en er wonen ongeveer 6000 mensen

De stad was vroeger een hertogdom en eigendom van koning Radzilow. Radzilow is een van de oudste steden uit het gebied. De naam Radzilowo stamt uit 1424. In 1466 verleende Hertog Konrad II rechten om het gebied te bewonen. Deze rechten werden door de opeenvolgende koningen verlengd en de stad floreerde. Er werd een watermolen gebouwd in de rivier de Slucza en in 1482 werd een parochie opgericht. Doordat het gebied dicht bij de grens met Letland lag, had de stad een belangrijke strategische waarde, onder meer voor de handel. De stad onderging een terugval in de 17de eeuw. In 1869 ontnam de Russische bezetter Radzilow haar stadsrechten, als vergelding voor deelname aan de Januariopstand. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebied in eerste instantie door de Russen en later door de Duitsers bezet en in 1941 werden ongeveer 800 mensen omgebracht.

Toeristisch interessant
1.De gemeente Radzilow
Kenmerkend voor de gemeente zijn de vele kapellen die langs de weg staan.
2.Het stadje Radzilow
Het stadje kent een indeling die kenmerkend is voor oude vestingstadjes. De straatjes vanaf de marktplaats lopen niet kaarsrecht maar maken een scherpe bocht met als doel om 'aanvallers' af te remmen. De pastorie van het stadje dateert uit 1881. Vlakbij ligt een graf ter nagedachtenis aan de Joden die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgebracht. De kerk van Radzilow heeft een modern interieur. In de kerk staan twee gotische beelden uit de 15de eeuw.
3.Het dorpje Slucz
In het dorpje staat een complex van landhuizen.
4.Het dorpje Kramarzewo
Hier staat een kerk uit 1739 met een klokkentoren uit ongeveer dezelfde tijd. De kerktoren is 45 meter hoog.
5.Het dorpje Karwow
In Karwow staat een oude watermolen.

 


  Kampeeradressen   Gebieden   Steden en dorpen   Toeristisch interessant

Fotoalbum: (1 foto's beschikbaar in het hele album)

0 - foto156.jpg   
Foto: Keith Juzba

(Klik op een foto om door het hele album te bladeren)
(c) Kampereninpolen.nl