Home > Overzichtskaart > Steden en dorpen > Suchowola (gemeente)

Deelkaart:
Om een ander deelgebied te selecteren kunt u gebruik maken van de kleine overzichtskaart of de navigatie knopjes.

 

 

Suchowola (gemeente):
De gemeente Suchowola ligt in het district Sokolka aan de rand van het Biebrza Nationaal Park. Het gebied spreidt zich uit over ongeveer 25.000 ha en er wonen ongeveer 8.000 mensen. Het plaatje Suchowola ligt aan de prachtige rivier de Olszanka. In de nabijheid van het dorpje leeft ook een kleine Tartaren gemeenschap.

Tijdens de Middeleeuwen werd het gebied bewoond door de Jatvingen, een Baltische stam die haar doden begroef in grafheuvels. In de 15de eeuw trokken meer mensen naar dit gebied en tegen het einde van de 16de eeuw was Suchowola een koninklijk plaatsje. Op last van koning August II kwamen in 1678 veel Joden naar Suchowola om er handel te bedrijven. Jaarlijks waren er 6 markten. Deze markten worden heden ten dage nog steeds gegeven. In 1775 bepaalde cartograaf en astroloog Szymon Antoni Sobierajski,dat de diagonalen van de verste uithoeken van Europa elkaar kruisen op het marktplein van Suchowola. Deze plek is gemarkeerd met een grote zwerfkei met daarop het stadswapen. Suchowola kreeg in 1777 stadsrechten en er werd een prachtige kerk gebouwd. Het gebied heeft erg te leiden gehad onder de beide wereldoorlogen en verloor mede hierdoor haar stadsrechten. In 1997 kreeg Suchowola de rechten terug.

Toeristisch interessant
1. Het dorpje Suchowola
In het dorp staat een oude kerk uit het einde van de 19de eeuw. Boven in de toren is een observatiepunt, vanwaaruit met de omgeving kan overzien. Op het marktplein ligt een kei dat het geometrische middelpunt van Europa markeert.
2. Biebrza Nationaal Park
Dit park is opgericht in 1993 en is het grootste nationale park in Europa. Het spreidt zich uit over zo'n 60.000 ha. De vallei van de Biebrza is een zeer belangrijk nest-, broed- en rustgebied van water en moerasland vogels.

 


  Kampeeradressen   Gebieden   Steden en dorpen   Toeristisch interessant
(c) Kampereninpolen.nl