Home > Informatiegids > Belangrijke Tips
 
Hoe vind ik de boerderij?

Het vinden van een boerderij valt niet altijd mee. Op het Poolse platteland is het een wirwar van kleine vaak onverharde wegen.

Het is verstandig om van te voren het dorp of gehucht op een kaart op te zoeken. Schaf zo mogelijk de gedetailleerde kaarten al in Nederland aan (zie www.polenkaarten.nl). Bij de uitgebreide informatie per boerderij, vindt u een lijstje met detailkaarten die actueel zijn voor dat adres.

Het adres betreft meestal de naam van een gehucht met huisnummer (gehuchten hebben meestal geen straatnamen) en kan kilometers van de plaats liggen die bij de postcode staat vermeld. U moet dus op de kaart naar de gehuchtnaam zoeken.
Bij aankomst in het dorp of gehucht is het handig om de weg te vragen door de naam van de boer te laten zien. Toon ook de voornaam, want vaak hebben meerdere inwoners dezelfde achternaam. Lokaal kent iedereen elkaar, maar men kent elkaars huisnummers niet.
Neem de tijd voor het vinden van de plek, sommige boerderijen liggen erg afgelegen, en zorg dat u beslist bij daglicht aankomt. In het donker kunt u het vinden van een boerderij vergeten.
Wanneer het adres met 'ul.' begint betreft het wel een straatnaam en moet u deze straat zoeken in de plaats die achter de postcode staat vermeld.Vorige paragraaf | Alle hoofdstukken | Volgende paragraaf
(c) Kampereninpolen.nl